Les sessions de la biblioteca

Per on anar?
A sota podeu seguir les activitats a la manera habitual dels blogs, de la més recent a més antiga. I, si voleu consultar-les nivell a nivell, aneu a una de les columnes de la dreta. Si ho necessiteu, consulteu la pestanya "Guia d'ús". Al professorat us pot ser d'utilitat mirar la pàgina "Pedagògicament parlant".

....... .............................................

5è. Com Obèlix va caure a la marmita del druïda quan era petit

Aquest dies, a la classe de biblioteca de 5è. parlem dels còmics, i més concretament del món de l'Astèrix i Obèlix. Amb aquests dos llibres anem als orígens de la història per saber com Obèlix va caure a la marmita i també coneixem la feina dels autors, tant del guionista com de l'il·lustrador.

La història: Les aventures d'Astèrix se situen devers el 50 a.C a la Gàl·lia, a la regió de l'Armòrica,, a l'únic poblet que encara no s'ha rendit a les legions romanes. Mercès a una poció màgica que els dóna una força sobrehumana, els habitants d'aquest vilatge resisteixen els repetits embats dels romans, que topen amb l'astúcia d'un guerrer menut i murri: n'Astèrix, tothora acompanyat del bel·licós Obèlix, alt i gros, i sempre delerós de cruspir-se un bon porc senglar. (Vilaweb Diari d'escola). 

Els personatges: Amics inseparables, l'Astèrix i l'Obèlix són els personatges principals de la saga, que en compta més d'igualment singulars: Panoràmix, el druida creador del beuratge màgic; Copdegarròtix, el cap de la tribu, valent, respectat i temut per les forces enemigues; Asseguratòrix, el bard, val a dir, el poeta, de dots musicals discutits; la bella Falbala, que fa perdre el cap a n'Obèlix; Idèfix, el gos de n'Obèlix...(Vilaweb Diari d'escola). 
Si voleu saber-ne més coses, aquí teniu una bona adreça, és ben bé una enciclopèdia de personatges! Per conèixer els protagonistes i els secundaris, els gals i els romans...


I ara, vols posar a prova què en saps de l'Astèrix? Al valuós blog de la biblioteca escolar de EP Mare del Remei d'Alcover van preparar aquest divertit qüestionari amb motiu de 50è aniversari. Amb música celta i tot. 
( PhotoPeach d'EP M.de Déu del Remei d'Alcover)



2 comentaris:

3r B ha dit...

És molt divertit, tot i que les preguntes dels autors són bastants difícils per nosaltres que som de 3r B!!!

Pau de 3rB ha dit...

Es una miqueta dificil perque el segons compten i per aixo has d'anar molt depressa

jo soc el Pau de 3rB i per aixo en se una miqueta mes de l'Asterix i l'Ovelix