Les sessions de la biblioteca

Per on anar?
A sota podeu seguir les activitats a la manera habitual dels blogs, de la més recent a més antiga. I, si voleu consultar-les nivell a nivell, aneu a una de les columnes de la dreta. Si ho necessiteu, consulteu la pestanya "Guia d'ús". Al professorat us pot ser d'utilitat mirar la pàgina "Pedagògicament parlant".

....... .............................................

4t. "Guji-Guji"

4t. Llibre 1: "Guji-Guji". Autor: Chih-Yuan Chen. Ed. Thule, 2008Un dels valors del llibre: En aquest llibre queda palès que mares, pares, parents i coneguts són el nostre primer caliu. Són el nostre canal d'aprenentatge social. Són qui primer ens transmeten la confiança i la seguretat. En aquest llibre trobem protagonistes que entenen la diversitat familiar en un sentit ampli, tal i com es viu i s’entén el concepte família als nostres dies. Protagonistes que amb el seu fer afectuós, dialogant i comunicatiu aporten els models de valors humans i de comportament fonamentals que cal transmetre a infants i joves. Valors en els que és bo que s’identifiquin, activant la seva mirada crítica com a persones. 
Ressenya del llibre: " Un cocodril neix per accident al niu d’una família d’ànecs i la mare ànega 
sense donar-hi cap importància en té la mateixa cura que dels seus aneguets. En Guji Guji és tan feliç dins aquesta família tan acollidora que ni s’adona que és molt diferent dels seus germans. Un dia però, les coses es podrien torçar perquè arriben a la bassa tres cocodrils dolents que li expliquen la seva veritable naturalesa i el volen convèncer que enganyi la seva família perquè entre tots se’ls puguin menjar. Però el petit cocodril sap molt bé on pertany i on són els seus afectes. Unes precioses i tendres il·lustracions ens presenten el dia a dia dels seus protagonistes de manera que text i imatges es conjuren a mostrar que les diferències entre ells només tenen a veure amb l’aparença". (Font: Rosa Sensat)


Podeu escriure un comentari sobre:
1- Quines emocions vas sentir quan en Guji Guji havia de prendre una decisió important, o...
2. En quines situacions de la vida real t'ha fet pensar el conte...

3 comentaris:

julia rovira 4B ha dit...

Aquest llibre es genial ens va dir l'Anna que es un dels seus preferits.
Mig cocodril mig anec.Es fantastic.

Anna Badia ha dit...

Júlia, gràcies pel comentari!

Nens i nenes de 4tA 2n grup ha dit...

Aquest conte ens ha fet pensar en el conte de l'aneguet lleig i en els nens que són adoptats i les seves famílies.