Les sessions de la biblioteca

Per on anar?
A sota podeu seguir les activitats a la manera habitual dels blogs, de la més recent a més antiga. I, si voleu consultar-les nivell a nivell, aneu a una de les columnes de la dreta. Si ho necessiteu, consulteu la pestanya "Guia d'ús". Al professorat us pot ser d'utilitat mirar la pàgina "Pedagògicament parlant".

....... .............................................

4tA. Fem una entrevista en motiu del Premi Edublogs

4t. 
Els nois i noies de 4t estan fent un diari i aquests dies, amb l'ajuda del seu tutor, han realitzat reportatges i entrevistes. 
La Núria Fernández i en Nil Valls han fet una entrevista a la mestra de la biblioteca. Aquí la tenim:

Entrevista a la mestra bibliotecària de l’escola

El bloc BibliotecaViva de la nostra escola ha guanyat el 1r premi Edublogs a la categoria de biblioteques escolars que és un certamen d’àmbit estatal. Aquest és un premi honorífic i és important perquè ha estat escollits entre molts blocs de l’estat espanyol. El bloc l’ha creat i el manté al dia, la mestra de l’escola Anna Badia i el dia 4 de juny, la directora i ella van anar a Madrid a recollir el premi:  la Baldufa d’Or.  Per aquest motiu hem cregut convenient fer una entrevista a la mestra responsable de la biblioteca, l’Anna Badia.
Quan fa que estàs a la biblioteca?
Des del 2006. Aquest any l’escola va entrar a formar part d’un programa de la Generalitat per a reorganitzar i actualitzar les biblioteques escolars com a punts d’educació, d’aquí el nom del programa, que es diu Puntedu. Llavors varem començar a reformar l’espai, a actualitzar la col·lecció de llibres, els varem catalogar amb un programa informàtic que es diu Epèrgam, els varem ordenar com a les biblioteques públiques i, molt important, varem fer de la biblioteca un lloc d’aprenentatge dins l’escola. Actualment tots els cursos hi fan classes o activitats.
Per què t’obsessionen els llibres?
No és que m’obsessionin, però estic convençuda que la lectura ens obre moltes portes. Comprendre el que es llegeix ens serveix per a moltes coses a la vida. Els llibres ens aporten coneixement, entreteniment, companyia...
Quin llibre t’ha agradat més?
Em costa dir-ne un de sol. A cada edat he tingut els meus llibres preferits. Ara m’agrada llegir novel·les i alguns llibres de poesia. També llegeixo llibres de la feina de mestra i de psicologia.
En que ha consisteix el concurs Edublogs?
És un concurs que es convoca a nivell de tot Espanya, aquest era el cinquè any que es feia. S’hi presenten molts blocs educatius. BibliotecaViva participava en la categoria de blocs de biblioteques escolars. El jurat són professors i especialistes en les TIC (tecnologies de la informació) relacionades amb l’ensenyament. L’any passat varem quedat quarts i aquest any primers!
Com vareu reaccionar?
Amb molta alegria.  Els premis sempre animen. Fer el bloc representa destinar-hi moltes hores i rebent el premi estem més segurs que la feina de BibliotecaViva va per bon camí. També amb el premi el bloc s’ha fet més conegut. Aquest dies rebem felicitacions de diferents llocs d’Espanya pel bloc i per la nostra biblioteca.
I què us donen?
El símbol del premi és una baldufa, que és vol representar el dinamisme que aporten les TIC (Tecnologies de la Informació i el Coneixement) a l’educació. Nosaltres, com a primer premi, hem rebut la Baldufa daurada.
I per acabar, quants llibres hi ha a la biblioteca i quines novetats?
A la biblioteca de l’escola actualment hi ha uns sis mil documents. La majoria són llibres, però també hi ha revistes i material multimèdia. Cada any mirem de comprar llibres nous. Aquest any, de novetats, n’hi ha bastants de coneixements i de còmics. Abans de comprar-los ens informem i anem a mirar llibreries. I també ens guiem pels que vosaltres apunteu a la llibreta “Llibres que proposo comprar”.

Núria Fernández i Nil Valls

2 comentaris:

juliua rovira 4b ha dit...

Anna estic orgullosa de la nostra biblioteca i de tots els premis que em guanyat.

Anna Badia ha dit...

Júlia, és veritat que hem aconseguit disposar d'una bona biblioteca d'escola; i ha sigut gràcies a moltes persones... La teva mare, per exemple, quan era presidenta de l'AMPA, va ajudar a què funcionés!
Una salutació a tota la família,
Anna