Les sessions de la biblioteca

Per on anar?
A sota podeu seguir les activitats a la manera habitual dels blogs, de la més recent a més antiga. I, si voleu consultar-les nivell a nivell, aneu a una de les columnes de la dreta. Si ho necessiteu, consulteu la pestanya "Guia d'ús". Al professorat us pot ser d'utilitat mirar la pàgina "Pedagògicament parlant".

....... .............................................

Més sobre Joana Raspall: la seva feina com a bibliotecària a Vilafranca.

pag10d

pag10c
Joana Raspall de jove
Nascuda a Barcelona i resident a Sant Feliu de Llobregat, la biblioteca de Vilafranca va ser la seva primera feina un cop acabats els estudis a l’Escola de Bibliotecàries, l’any 1938.
Cap al final de la guerra civil, la biblioteca de Vilafranca, situada prop del convent del Molí d’en Rovira, anava a ser convertida en ampliació de l’hospital i abans d’abandonar l’edifici, les dues bibliotecàries van salvar bona part del fons bibliogràfic traslladant-lo a la Biblioteca de Catalunya, a Barcelona. Joana Raspall i Roser Lleó, que era la directora de la biblioteca de Vilafranca, van conduir els llibres fins a Barcelona en un camió de soldats de la retirada i, dos dies després, Raspall va tornar a Vilafranca per recollir el llibre Diari de la biblioteca, que es considerava de gran interès ja que recollia tota la història de l’equipament. Va dur aquest exemplar a la Biblioteca de Catalunya, on, juntament amb la resta de llibres, es va conservar fins que l’any 1946 la biblioteca va tornar a obrir portes a Vilafranca.

pag10bnet
Joana Raspall entrevistada pel seu nét
8
Escrivint...
pag10a
Rebent un premi important: la Creu de Sant Jordi